Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги «Шпитальні нотатки»

 

20 лютого 2020 року о 15:00 у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Грушевського Михайла, 1) відбудеться презентація книги Маргарити Довгань  «Шпитальні нотатки».

Маргарита Костянтинівна Довгань – журналістка, письменниця, волонтерка- шістдесятниця. Вона була і є «своєю» серед творчої спільноти України від 60-их і до сьогодення, активною та невгамовною. Від 2014 року ця щиросердна жінка-матуся-бабуся відвідує поранених бійців у госпіталях, дізнається про трагічні події їхнього життя, записує їх, створюючи унікальний літопис людських доль, за якими – доля країни, доля народу.   

«Шпитальні нотатки» (Київ, ТОВ «Видавництво «Кліо», 2018) – це коротенькі героїчні біографії  наших захисників. Живі, правдиві сторінки новітньої історії України. Долі, прізвища, імена, світлини вояків, сплетіння незламних образів патріотів з минувшини та сьогодення. Спостереження і думки, біль і глибоке відчуття свого народу, безмежна любов і шана до мужніх і непохитних наших Героїв. Та найголовніше – перемога над болем, каліцтвом, відчаєм, розпачем та безнадією. За словами авторки «ця книжка – саме про світло людей, які воістину з вогнем завзяття йдуть сьогодні у бій за свободу України». 

 

Запрошуємо всіх охочих!

Контактний телефон: 278-43-93