Середа, 4 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу


12 лютого 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Пісенно-туристського клубу.

Про пішохідний туристичний маршрут в ущелину Дюрнан розповів Ігор Мішунін. Це дивовижне місце на півдні Швейцарії, прохід до якого забезпечує ціла система тунелів, сходів і галерей, для того щоб туристи змогли насолодитися величчю і незвичайною красою цього грандіозного природного створіння. Стрімкі стіни ущелини так грізно нависають з обох сторін, що часом здається ніби вони перекривають доступ повітря. Вода падає вниз з 14 різних рівнів, поки з приголомшуючим гуркотом не досягає самого дна. Вдалим доповненням до розповіді був показ світлин.

Члени клубу з задоволенням послухали усмішку-жарт «Чарівні капсули» Юрія Симонова та замальовку «Перше кохання» Оксани Бондарчук, а пісні у виконанні Марка Кудіша, дуету «Міраж» та групи «Віват» створили гарний настрій на весь вечір.

Не залишила байдужими присутніх і розповідь Людмили Піроцької про виставку «Секрети геніальності: 100 невідомих творів Івана Марчука». Роботи художника давно підкорили весь світ, а його майстерність відзначають найприскіпливіші любителі мистецтва. Він – засновник складної оригінальної техніки «пльонтанізм» (від українського слова – «плести») потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності, який уклала британська газета The Daily Telegraph. Виставка проходила в мистецькому просторі ARTAREA. Спеціально для цього було створено вражаючу 20-хвилинну панорамну digital-інсталяцію, в якій під музику Мирослава Скорика та під спів групи «Пікардійська терція» «оживають» роботи майстра.

Окрім того, на засіданні Ради ветеранів Федерації спортивного туризму України було обговорено низку робочих питань та затверджено «Регламент чемпіонату України 2020 року зі спортивного туризму серед ветеранів».

На завершення зустрічі на присутніх чекав приємний сюрприз від групи «Віват», яка написала текст та музику гімну Пісенно-туристського клубу і уперше заспівала його, за що була нагороджена заслуженими тривалими оплесками.

Модератор – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.