Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Презентація книги Віктора Гунішева «Курйози та контрасти». – Київ: ДІА, 2019.

Зустріч з київським поетом і бардом Денисом Голубицьким.

 

image

8 лютого 2020 року програма засідання складалася з двох частин.  

У першій – презентував свої книги «Мандрівка в минуле рідного Києва (50–60-і роки ХХ століття) і «Курйози та контрасти (з практики опера)»  Віктор Гунішев. Киянин, підполковник у відставці, працював на різних посадах у карному розшуку міста. Вийшовши у відставку, займається громадською і практичною діяльністю, спрямованою на безпеку особистості та суспільства.  

Легко, невимушено, і разом з тим виважено, Віктор Гунішев розповів, що у «Мандрівках …», через сприйняття підлітка та юнака, який жив у рідному місті в той період,  поділився, насамперед, з молодими людьми спогадами про Київ 50–60-х років ХХ століття, згадав пам’ятні йому і міським мешканцям особливі куточки, про побут киян, кардинально відмінний від сьогоднішніх можливостей, про моральні цінності, дружбу, взаємоповагу і допомогу.

До книги «Курйози та контрасти (з практики опера)», що побачила світ у 2019 році, увійшли невеликі оповідання про реальні події з власної практики автора в карному розшуку Києва. Віктор Гунішев висловив надію, що сучасному читачеві, можливо, буде цікаво зазирнути в курйозні кримінальні історії, які відбувалися нещодавно. А можливо декого ці історії убережуть від подібних ситуацій.

У другій частині відбувся виступ київського поета і барда Дениса Голубицького «Рядки, присвячені Києву …». Денис з дитинства захоплювався поезією. Здобувши технічну освіту, не полишив вірші. У його творчому доробку – дві друковані поетичні збірки: «Приметы парения» (2018) і «На краю равноденствия» (2019). Влучно і ємко про поета зазначено в анотації: «Денис Голубицкий – действительно коренной киевлянин, поскольку врос в почву своего Города корнями, и поэт по мироощущению. Новая его книга рождена настолько чутким восприятием реальности, которое не могло не принести необычные плоды».  Виступ молодого поета і барда полонив присутніх, які щедро аплодували йому та бажали подальших успіхів у житті і на поетичній ниві.

 Наприкінці засідання можна було придбати книги доповідачів та отримали автограф.

 

Інформацію підготувала

 зав. відділу соціокультурної діяльності Олена Погонець