Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Пост-анонс

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Презентація книги поетеси

Людмили Некрасовської

«О библейских полотнах стихотворной строкой»

(Днепр: «Инновация», 2017).

 

image

14 лютого 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася зустріч з  Людмилою Некрасовською, яка презентувала свою книгу «О библейских полотнах стихотворной строкой».

Людмила Некрасовська – член Національної спілки письменників України, член правління Конгресу літераторів України, голова Дніпропетровської обласної організації «Конгрес літераторів України», голова Творчої ради міжнародного літературно-мистецького проекту «Поетична Біблія», міжнародних літературно-музичних проектів «Міста світу» та «Сучасна поезія світу», лауреат багатьох міжнародних літературних премій, конкурсів  та фестивалів.

На вірші Л. Некрасовської написано понад 100 пісень композиторами України, США, зокрема за поемою «Суліко» написана опера.

Публікувалася в антологіях, альманахах, журналах України, США, Ізраїлю, Німеччини, Іспанії, Великобританії, Греції, Нідерландів. Її вірші перекладені українською, англійською, іспанською, мовою іврит та іншими.      

Бажання автора створити книгу «О библейских полотнах стихотворной строкой» виникло з особистих спостережень над тим, як люди дивляться на живописні полотна, не завжди проникаючи в суть сюжету.

Людмилі Некрасовській  пощастило споглядати надзвичайні картини великих Майстрів «наживо» в кращих музеях і палацах Європи. Це не могло не наповнити її серце особливими емоціями і думками.

«І так, з чого починається Біблія? З моменту створення. Всевишній створив землю, планети, світила. Відділяв світло від темряви, воду від суші. Наповнював воду рибами, повітря птахами, землю – рослинами і тваринами. І як вінець творіння – створив людину» – саме з цих слів розпочала свою презентацію Людмила Некрасовська.

Це була незабутня зустріч з  прекрасною поезією, мистецтвом великих художників, які писали полотна на біблійні  теми.  

За легкістю розповіді про історію біблейних сюжетів та їх поетичного супроводу прихована гігантська, кропітка, майже наукова робота довжиною близько восьми років.

Людмила Віталіївна продемонструвала свої здібності не тільки як талановита поетеса, але й психологиня, філософиня, яка тонко розуміє зміст біблейської теми, її співзвучність з сучасністю.

Серед гостей були присутні – керівниця Київського клубу MasterPiece та центру соціальних і культурних інновацій Олена Троянська, відомі поети –  Володимир Гутковський, Володимир Каденко, український кінорежисер, сценаристка і поетеса  Ольга Самолевська, що тепло вітали Людмилу Некрасовську, високо оцінюючи презентовану книгу та її поезію, здатну проникати в таємниці людської душі, мислити образами.

Присутні щиро бажали авторці творчого натхнення, щасливої долі та висловили надію на наступну зустріч.

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Совершенної Л.С.