Середа, 8 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Презентація книги  української поетеси

Тетяни Яровициної

«Я буду тінню твоєю,  Світе!....»  

 

image

29 січня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась презентація нової поетичної збірки Тетяни Яровициної «Я буду тінню твоєю, Світе!..» ( Житомир : Видавець О.О. Євенок, 2019).

Тетяна Яровицина – українська поетеса, громадська діячка, лауреатка і дипломантка низки всеукраїнських фестивалів поезії і авторської пісні. Робить перші спроби перекладацької діяльності. Вона автор  двох книг поезій: «Контрасти» (2011), «Тендітна сила» (2017).

Це не перша зустріч з Тетяною Яровициною в  Бібліотеці. Тендітна, мила жінка з блакитними очима завжди вражала присутніх своєю непохитною силою духу, відвертістю думок, щирістю, емоційністю та небайдужістю до всього, що відбувається в Україні.image

У полі зору нової поетичної збірки  «Я буду тінню твоєю, Світе!...» –  Жінка: її Світ, Самобутність, Любов. Поетеса  говорить про те, що хвилює жінку, як не легко їй бути лише тінню, коли життя щоразу кидає нові виклики, і вона, не думаючи про себе, завжди там, де потребують її підтримки, завжди готова підставити своє надійне плече.

Упродовж  вечора  у авторському виконанні лунали соціальні і ліричні вірші. Особливо проникливими і зворушливими були її теми про життя, про особисте, про біль і розпач, коли хворіли батьки. Вдалим доповненням виступу був відеоряд робіт художниці Нелі Ульянич-Пінчук, ілюстратора двох книжок Т. Яровициної.

У передмові до читача Тетяна Яровицина зазначила: «Довіра – єдина моя умова». Вона, як поетеса, прагне довіри до своєї творчості, усвідомлення та сприйняття того, що хоче сказати авторка.

Приємним подарунком  став виступ Сані Малаш, однодумиці і подруги поетеси, людини творчої й багатогранної – літераторки, освітянки, співробітниці Інституту мовознавства НАН України, авторки  роману «Любові багато не буває» та електронної збірки «Душа обирає наосліп».  

Цього вечора Саня розкрила ще одну грань свого яскравого таланту співачки, зачарувавши всіх красивим, колоритним тембром голосу.

На завершення зустрічі на присутніх чекав приємний сюрприз. Йшлося про те, що чотири роки поспіль  разом зі своїми друзями Тетяна здобувала цікавий досвід перекладу оповідань для дітей. У 2019 році результатом спільної праці став вихід українськомовного видання В’ячеслава Купрієнка «Мишасько і розгардіяш» (Київ : «Гамазин», 2019).image

Запросивши своїх друзів на сцену, Тетяна Яровицина запропонувала прочитати у ролях одне з оповідань.

У залі панувала тепла, родинна атмосфера, відчувався особливий дух єднання авторки і слухачів, які ловили кожне слово, кожний рядок прочитаного вірша.

Присутні щиро вітали Тетяну Яровицину  та Саню Малаш за чудову зустріч, яка подарувала особливу насолоду від авторського виконання віршів, пісень та щирого спілкування.

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Совершенна Л.С.