Середа, 4 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики

«Душу музикою омий» 

Тема: Зустріч з народним артистом України

Тарасом Компаніченком

 

image

26 січня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава  Мудрого відбулося засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий». Гостем клубу був народний артист України, відомий Кобзар, бандурист та лірник, керівник ансамблю "Хорея Козацька", мистецтвознавець Тарас Компаніченко.

На зустріч зібралось чимало шанувальників української пісні та українського фольклору.

Неперевершеною була гра Тараса Компаніченка на кобзі, бандурі, лірі, волинці. Розповідь про історію козацької пісні, епосу, виконання творів українською, церковнослов'янською, старопольською, польською, епохи середньовіччя, бароко, класицизму, романтизму, часів української революції 1918–1922 років полонили зал. Митець був органічним у всьому: чи говорив, чи співав, чи грав.

Артист подарував присутнім відчуття неповторної краси української пісні, як душі українського народу.  Розповів про свій шлях як  музикознавця. Більше тридцяти років Тарас Компаніченко працював у архівах та бібліотеках, вивчав музичні збірки різних років, починаючи від доби Козацького бароко, де вишукував і повертав до життя українські лицарські пісні, звичаї, культуру.

Зустріч затягувалася у часі, але ніхто і не думав залишати зал. На завершення Т. Компаніченко відповідав на чисельні запитання з залу.

Присутні дякували митцю за щирість і відвертість у відповідях на запитання та  бажали вагомих творчих успіхів, нових звершень, цікавих зустрічей.

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Совершенна Л.С.