Середа, 4 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Прес-анонс

 

НАЦІОНАЛЬНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО 

 

Презентація творчого доробку

Видавничого дому «АДЕФ-Україна»

 

5 лютого 2020 року о 15:00 в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Михайла Грушевського, 1) відбудеться зустріч з ВД «АДЕФ-Україна».

imageЧому президенти України не можуть прочитати Євангеліє, на якому присягають? Чому історія про переклад поеми Шота Руставелі «Витязь у тигровій шкурі» Миколою Бажаном стала майже детективною? Ви почуєте цікаві відповіді та розповіді про інші ексклюзивні видання, проекти ВД «АДЕФ-Україна» під час зустрічі.

Директор ВД «АДЕФ-Україна» Алла Істоміна пропонує захоплюючу відеорозповідь про історію створення однієї з найяскравіших рукописних книг середньовічної Європи – Пересопницького Євангелія, що стало не тільки четвертим символом  державної влади в Україні, а й авторитетним  документальним свідченням існування високої культури мови та книгописання на наших землях вже в середині  XVI століття.

«АДЕФ-Україна» видав не тільки факсимільну копію Пересопницького Євангелія (2008 р.), а й зробив книгу-ключ «Пересопницьке Євангеліє. Витоки і сьогодення» (2011 р.), яка дає можливість прочитати середньовічні тексти та порівняти українську мову XVI-го та XXI століття. Книги стали яскравою подією для наукового та видавничого світу.

Видавництво засноване в 1995 році. За 25 років становлення та  вдосконалення роботи підприємство стало майстром своєї справи в галузі книговидання, має визнаний авторитет. Тут реалізуються сотні видавничих проектів, які формують позитивний імідж нашої країни в світі.

У 2018 році Видавничий дім «АДЕФ-Україна» за вагомий багаторічний внесок у розвиток видавничо-поліграфічної галузі України отримав премію Загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ».

Учасники презентації зможуть ознайомитися з книжковою виставкою  «Книги Видавничого дому «АДЕФ-Україна» із фондів НБУ імені Ярослава Мудрого».

До участі запрошуються представники бібліотечної спільноти міста Києва, викладачі та студенти столичних вузів, учні загальноосвітніх шкіл – всі, хто цікавиться українською книгою.

 

Вхід вільний.

 

Контактний тел. (044) 485-17-95