Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерти класичної музики для батьків і дітей

в рамках проекту Baby Mozart 

 

12 та 18 січня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулися концерти класичної музики для батьків і дітей в рамках проекту Baby Mozart.

Третій концертний сезон для молодих родин розпочався в ошатному просторому залі Бібліотеки на вул. Михайла Грушевського,1. Ці заходи не втрачають своєї популярності в Києві, збирають велику кількість яскравої та допитливої аудиторії, приваблюють участю в них професійних митців, які вдало знаходять підхід до малечі. Бібліотека, як співорганізатор проекту, створює найкращі умови для проведення концертів, організовує виставки «Книги для малюків» з можливістю ознайомлення та надання книжок у користування вдома. Все це сприяє створенню не тільки атмосфери затишку і святковості, а й – набуттю знань.

На заходах представлено програми різноманітної тематики, діти граються і танцюють, насамкінець всі разом співають українські та англійські дитячі пісні.

12 січня присутні прослухали ліричні «Новорічні казки венеціанської гітари» у виконанні Олексія Ніколенка – гітариста-віртуоза, лауреата міжнародних конкурсів, соліста (баритон) Академічної хорової капели українського радіо, викладача Київської ДМШ № 14 ім. Д. Кабалевського та Тетяни Коробки – кандидата мистецтвознавства, старшого викладача Київського університету імені Бориса Грінченка, солістки (мецо-сопрано) Академічної хорової капели українського радіо. У програмі також взяла участь юна співачка Єлизавета Коробка.

18 січня прозвучали музичні твори світової та вітчизняної класики В.А. Моцарта, Ж. Бізе, Ц. Кюі, Ф. Пуленха, О. Гоноболіна, О. Курінного, Ж. Колодуб у виконанні віртуозних музикантів, лауреатів всеукраїнських і міжнародних конкурсів, викладачів Київської ДМШ № 1 Солом’янського району Ганни Корнєвої (фортепіано) і Марії Бродової (скрипка), а також Єлизавети Богданової (флейта) – студентки Київської муніципальної академії музики ім. Р.М. Глієра.

Проект Baby Mozart сприяє як популяризації музичного напряму, так і знайомству з Бібліотекою, наближенню до книги.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото провідних бібліотекарів відділу

обслуговування користувачів Олени Шадури та Наталії Опенько