Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу


Перше в 2020 році засідання Пісенно-туристського клубу відбулося 8 січня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого.

Зустріч розпочалася з виступу Марка Кудіша, Олексія Таланцева, Ігоря Королькова та групи «Віват» з підбіркою пісень «Якби не було зими» і «Новорічна заметіль», які своєю манерою виконання  створили незабутню атмосферу веселого настрою на весь вечір.

Спогадами про 9-ти денний туристичний маршрут «Швейцарія та перлини Ельзацу» поділився Володимир Ярмош. Протягом маршруту він побував у 6-ти країнах та 15 містах і запропонував для перегляду декілька любительських відеофільмів: про мальовничий озерний край в Австрії – Зальцкаммергут та одне з небагатьох міст, що зберегло свій середньовічний вигляд до наших днів в Швейцарії – Берн. Розповів про казкове місце в Швейцарських Альпах – долину Лаутербруннен, де скелі підносяться над мальовничими долинами, а з цих стрімких гірських стін падає близько 100 водоспадів. Зачарував зі світлин водоспад Трюммельбах, що складається з 10 каскадів. Це єдиний льодовиковий водоспад в Європі, який можна побачити зсередини, у товщі гори Чорний монах. Спеціально для цього в 1913 році був побудований ліфт і прокладені освітлювані тунелі. З 200-метрової висоти кожну секунду злітає до 20 000 літрів талих вод! Незабутні враження в нього залишили і відвідування Ельзасу – історичного регіону на північному сході Франції.

Присутнім сподобалась усмішка-жарт «Сленг і реклама» Юрія Симонова, не залишили байдужими членів клубу і власні вірші Оксани Бондарчук з майбутньої збірки «З любов’ю до України».

 В кінці вечора всі мали змогу насолодитись милозвучними піснями дуету «Міраж» у складі Людмили Федченко і Юлії Сулейман.

Модератор – членкиня клубу Тетяна Козловська.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.