Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл

«Український клуб – Літфорум – Імена: Олександра Мазіна»

 

20 грудня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Український клуб – Літфорум – Імена: Олександра Мазіна». Ведучою заходу була Віра Свистун, а модерував Роман Кухарук.

Оскільки так сталося, що Олександра Мазіна не змогла бути присутньою на засіданні, зустріч органічно перетворилася на День жіночої поезії. І не дарма, бо присутнім жінкам, а серед таких були: Валентина Швежикайте, Тетяна Шевчук, Надія Чорноморець, Тетяна Рюмшина, Ірина Плюсніна, Світлана Макаревська, Тетяна Шпичук, було що сказати.

Хто така жінка? Це – загадка, яку постійно намагаються відгадати поети, художники, скульптори та інші митці. Але все марно, бо жінка – це вічна таємниця! Вірші, написані жінкою, промовляють коханням, весною, почуттями. Жіноча поезія – це поезія про жінку, якій доводиться багато працювати, терпіти, чекати, але навіть у вирі щоденних проблем, душа та краса жінки залишається незбагненно чистою, світлою, прекрасною.

Зустріч видалась напрочуд чуттєвою та цікавою. Усі поетеси талановиті, глибокі, самобутні і різні за характером. Кожна з присутніх авторок зачитувала свою поезію, ділилася досвідом та ставили один одному питання. А Тетяна Шевчук подарувала усім присутнім пісню на слова Валентини Швежикайте.

Завершив засідання Роман Кухарук, який подякував усім за співпрацю і висловив сподівання, що наступний рік принесе ще більше нових і змістовних зустрічей та авторів!

 

Інформацію підготувала

 провідний бібліотекар відділу

 соціокультурної діяльності

Гриценко Ю. А