П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу


Цікавим та інформаційно насиченим видалося засідання Пісенно-туристського клубу 11 грудня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого.

Зустріч розпочалася з виступу групи «Віват» з підбіркою популярних пісень «Мені сьогодні весело», яка своєю театралізованою манерою виконання зачарувала присутніх і подарувала хороший настрій на весь вечір.

Відеофільм про водний похід по Княжегубському водосховищу (Мурманська область) в липні 2003 року представив Володимир Ярмош. Відеоряд з привабливими краєвидами супроводжувався цікавими, приправленими жартами, спогадами та його особистими враженнями від побаченого. Під час обговорення, яке відбулось після перегляду, присутні обмінялись думками та особливо відзначили вдало підібраний музичний супровід до відеофільму.

В гостях у клубу був туристський клуб «Время не ждёт», який працює при Палаці дитячої та юнацької творчості Солом’янського району м. Києва. Його керівник президент Київської міської Федерації спортивного туризму Ігор Рудєв розповів про історію створення клубу, його сьогодення, поділився планами на майбутнє та запропонував для перегляду декілька короткометражних відеофільмів про найцікавіші походи: «Трекінг в Болгарії. Рила і Пірин», «Норвегія-Швеція. Водний похід» , «Сплав на катамаранах річкою Ріоні» (Грузія).

З інформацією про розвиток велосипедного туризму в Україні, як одного з видів активного відпочинку так і різновиду спортивного туризму, виступив заступник голови Ради ветеранів Федерації спортивного туризму України (ФСТУ) Володимир Соколов. Він проаналізував сучасний стан велосипедного туризму, наявні проблеми та запропонував шляхи подальшого розвитку.

Окрім того, Рада ветеранів ФСТУ підбила підсумки роботи за 2019 рік, обговорила питання організації та підготовки до чемпіонату України зі спортивному туризму серед ветеранів у 2020 році. Віцепрезидент ФСТУ Надія Сичова відзначила роботу керівника Пісенно-туристського клубу Ігоря Королькова та нагородила його почесним знаком «Видатний мандрівник України».

Модератор – членкиня клубу Тетяна Козловська.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.