Середа, 4 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого

 

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Різдвяна зустріч з солістом академічного камерного хору «Хрещатик»

Ярославом Смалем


image20 грудня 2019 року у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася різдвяна зустріч з молодим талановитим співаком і музикантом Ярославом Смалем.

Музичну освіту Ярослав Смаль отримав у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, після закінчення якого вступив на хоровий відділ Київського національного університету культури і мистецтв. Має спеціалізації артиста хору, хорового диригента, соліста-вокаліста. Ще під час навчання почав виступати в академічному камерному хорі «Хрещатик», спочатку як артист вищої категорії, потім провідний майстер сцени. У хорі працює вже шостий рік.

У 2008 році Ярослав став переможцем у програмі «Караоке на майдані», яке  проходило в замку «Любарта» у місті  Луцьк. Цього року брав участь у відомому українському шоу талантів «Х-фактор», де отримав високу оцінку та чимало приємних відгуків від італійського артиста світового рівня Алессандро Сафіна.

На різдвяну зустріч зібралися близькі за духом і настроєм люди аби поринути в мелодійний, чуттєвий світ української пісні. Адже найбільше українська пісня хвилює коли звучить у живому виконанні. Тоді відчувається незримий, але тісний зв’язок виконавця та слухачів.image

Ярослав Смаль продемонстрував присутнім прекрасний приклад талановитого, наполегливого та багатогранного артиста. Він не тільки виконавець пісень відомих композиторів, але й сам пише вірші і музику, чудово грає на фортепіано.

У репертуарі співака була представлена яскрава палітра сучасних українських пісень –  «Черемшина» В. Михайлюка; «Василина» І. Поповича; «Україна»  Т.  Петриненка;  «Одна калина» Р. Квінта; «Per Te» Джоша Гробана та багато інших, які викликали оплески за подаровану насолоду, позитивні емоції, хороший настрій.

На завершення пролунала знайома багатьом пісня «Новий рік», до виконання якої приєдналися присутні в залі.

Зустріч з Ярославом Смалем надовго залишиться у пам’яті гостей як справжнє свято для всіх, хто любить і цінує українську пісню.

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Совершенна Л. С.