П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Прес-анонс

 

Виставка кращих творів

Міжнародного мистецького проекту Art Axis

(м. Львів)

 

image2018 року у Львові стартував щорічний Міжнародний мистецький проект без вікових обмежень Art Axis.

Автором ідеї та координатором проекту в Україні є ГО «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив», співзасновником і куратором Львівський обласний благодійний фонд «ТОРБА». Партнер проекту Національна спілка художників України.

Метою Арт-проекту є розбудова культурно-мистецького міжнародного співробітництва та партнерства. Проект має соціальну місію, скеровану на підтримку потенційних творців від 5 до 100+ років, які потребують допомоги незалежно від віку.

2019 року відбулась реалізація першої едиції проекту. Митці з Сербії, Польщі, Косово, Боснії і Герцеговини, Румунії, Японії, Нідерландів, Південної Африканської Республіки та України подали твори на тему «Палітра перетворень або з казкою – до кожного серця». Рішенням міжнародної кваліфікаційної колегії до експозиційної колекції Art Axis 2019 увійшли художні твори 34 авторів. Головною нагородою була відзначена робота японки Юко Адачі.

Нинішня виставка, яка розгорнута в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого на засадах партнерства та співробітництва, включає кращі твори проекту. Серед авторів: Агнешка Даца (50 р.), Польща; Юко Адачі (44 р.), Японія; Zara Piris (6 р.), Боснія і Герцоговина; Юлія Стемпіцька (37 р.), Вікторія Ковальчук (65 р.), Ірина Прокопчук (27 р.), Інна Обравит (22 р.), Олена Діхтяр (48 р.), Україна та інші.

 

Термін експонування: 9 грудня 2019 р. – 19 січня 2020 р.

за адресою: м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 1.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва