Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики

«Душу музикою омий»  

Зустріч з джазовим піаністом Максимом Редьком

 

image24 листопада 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий», яке зібрало багатолюдну аудиторію. Гостем клубу був один з провідних українських джазових піаністів і композиторів Максим Редько.

М. Редько – автор новітньої теорії гармонії музики і фортепіанної гри, який володіє яскравою мелодійною технікою імпровізації.

imageПід час його виступу присутні мали можливість дізнатися про сучасний погляд на відомі класичні і джазові теми та музичні твори.

Глибоке знання теми Максимом Редьком, легкість спілкування з аудиторією, віртуозна гра на фортепіано та миттєва інтуїтивна непідготовлена імпровізація творів не тільки В. А. Моцарта, Й. С. Баха, Ф. Шопена, Й. Брамса, але й сучасних композиторів, підкорили зал.

На завершення зустрічі до інструмента підійшов юнак – син Максима Редька, який не залишив присутніх байдужими своїм талантом майбутнього майстра, фортепіанної імпровізації.

Зустріч з Максимом Редьком закінчилась гучними оплесками, теплими привітаннями та побажанням творчого натхнення, цікавих зустрічей з шанувальниками джазової музики.

 

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Совершенна Л.С.