Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 Концерт до Дня Збройних сил України

 

5 грудня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого в Міжнародний день волонтерів відбувся концерт до Дня Збройних сил України за участю Світлани Кас’яненко та Костянтина Олійника.

На заході з привітальним словом до присутніх звернулись: представники Міністерства  у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України – заступник міністра О.Л. Терещенко, начальник відділу меморіальної роботи В.М. Мороз та завідувач Сектору у м. Києві В.В. Примаченко; голова правління ВГО «Українська асоціація інвалідів АТО» С.М. Тріскач та його побратими. Голова правління ГО «Славетні епохи України» О.Л. Дурмасенко вручив «Почесні подяки рідним та близьким за Героя Києва» рідним вісьмох киян, які загинули в ООС (АТО). Зал вітав їх оплесками стоячи. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.  

Засновники мобільної концертної волонтерської групи «Вольниця» Світлана Кас’яненко (поет-пісняр, очільниця групи) та Костянтин Олійник (сурмач Майдану) підготували концертну програму «Для вас, соколики…».  Прозвучали пісні, народжені війною: «Він твій син…», «Вставай!», «Присвята лікарям», «Сльоза полковника Сухини», «Набутися разом…», «Молитва за Україну» та інші (автор С. Кас’яненко).

 Під час виступів згадувалося про часи Революції гідності, події в ООС (АТО), про складні та важкі випробування народу сучасної України: загибель героїв, мужність і звитягу українських хлопців, відданість своїй справі медичних працівників, волонтерів. Про щирість і шляхетність, жертовність і героїзм. Про тих, хто був сином, братом, чоловіком, батьком, другом, студентом і викладачем, будівельником і шахтарем, лікарем і рятівником, співаком і музикантом, … патріотом. Про найкращих синів України.

Кавалер ордена «Червоної зірки», ордена України «За мужність» ІІІ ступеня, ордена «За заслуги» ІІІ ступеня Сергій Тріскач та письменниця, журналістка Валентина Розуменко презентували і подарували Бібліотеці книгу першу та другу видання «Нескорені» – документальні свідчення про жорстокі реалії та трагічні наслідки кровопролитної неоголошеної війни.

Присутнім на концерті ветеранам кримчанину Сергію Ульянову, киянину Дмитру Корнієнку та їхнім побратимам учасники щиро висловлювали свою повагу та захоплення, дарували квіти.

  

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Наталії Опенько