П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Презентація книги Володимира Калініченка

 «Росток на выжженной земле» (Київ, 2019)

 

image

23 листопада 2019 року на засіданні клубу було презентовано книгу  Володимира Калініченка «Росток на выжженной земле»  (Київ, 2019).

Володимир Григорович Калініченко  (1935–2018) – один із найвідоміших поетів і письменників Донецької області. Закінчив факультет журналістики Львівського державного університету ім. Івана Франка. Перші вірші опублікував у 19-річному віці. Мав багато публікацій в обласних і центральних газетах, журналах «Новый мир», «Юность», «Смена» і колективних збірниках. Але перша книжка побачила світ у видавництві «Донбас» тільки у 1976 році. Відтоді вийшло більше двох десятків книг віршів та прози.

З 2014 року, у зв’язку з подіями на Донбасі, жив у Києві.

Володимир Калініченко був членом Національних спілок письменників та журналістів України, почесним членом НСФХУ, лауреатом кількох літературних премій, керівником і режисером Літературного театру імені Миколи Анциферова.

В останній збірник В. Калініченка  «Росток на выжженной земле», увійшли вірші, які нерозривно звязані з випробовуваннями, проблемами, подіями, що випали на долю народу України в останні 5 років. Вірші розташовані у хронологічному порядку написання і відображають контрасне зіткнення думок, образів, тем і емоцій. Доповнюють книгу світлини із домашнього фотоархіву.  Збірник вийшов за меценатської   підтримки Ю. А. Воронцова та О. Я. Войтовича. Вступне слово склав політичний і державний діяч О. О. Мороз, де зазначив, що поезія  В. Калініченка – чесне віддзеркалення його долі. Суворої, інколи нещадної, а в цілому – унікальної.

На засіданні були присутні багаточисельні друзі поета, які дуже тепло і вдячно згадували Володимира Григоровича Калініченка. Модерувала вдова поета Ірина Коженцова.

 

Інформацію підготувала

 зав. відділу соціокультурної діяльності Олена Погонець