Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги

Олени Мокроусової

«Старий Печерськ: гармата і хрест»

(Київ : Либідь, 2018)

 

image

4 грудня 2019 року о 15:00 у конференц-залі Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого за адресою  вул. Набережно-Хрещатицька, 1 у рамках засідання Клубу «Бібліотека і Місто» відбудеться презентація нової книги Олени Мокроусової «Старий Печерськ: гармата і хрест».

Книга побачила світ у видавництві «Либідь» 2018 року. У ній подано інформацію про один з найдавніших київських районів – Печерськ, якому протягом кількох століть випало вести напівмонастирське-напіввійськове життя, що наклало унікальний відбиток на його забудову та побут мешканців.

Про авторку:

Олена Георгіївна Мокроусова – історик, києвознавець, кандидат історичних наук. Нині – головний фахівець Київського науково-методичного центру з охорони, реставрації та використання пам’яток історії, культури і заповідних територій. Підготувала більш як 50 статей для енциклопедичного видання «Звід пам’яток історії та культури України. Київ», понад 140 наукових та науково-популярних публікацій з історії забудови, архітектури Києва та пов’ язаних з нею персоналій.

 

Запрошуємо до участі всіх,

 хто любить Київ і цікавиться його історією.

Вхід вільний.