П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня пам’яті жертв голодоморів»

 

imageСеред багатьох болючих сторінок історії українського народу тема голодоморів залишається однією з найскладніших та найдраматичніших

Правда про Голодомор перебувала під суворою забороною розголошення. І лише після отримання Україною незалежності тема Голодомору повертається до пам’яті народу, стає його болем, реквіємом і одночасно символом незнищенності нації. У 2006 році Верховна Рада України ухвалила закон про визнання Голодомору геноцидом Українського народу.

Сьогодні перед усім українським суспільством стоїть завдання глибокого переосмислення причини, характеру, масштабів трагедії, гідного вшанування пам’яті мільйонів наших співвітчизників.

Щороку у четверту суботу листопада Україна та світ згадують мільони жертв, які померли від штучного Голодного Мору!image

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого представляє для перегляду книжкову виставку «До Дня пам’яті жертв голодоморів».

Інформативне наповнення виставки містить нові видання книг, статті з журналів та газет, а також наукових збірників, в яких закарбовані спогади очевидців, свідчення у документах та дослідження істориків, які переконливо розкривають причини, перебіг, масштаби та наслідки страшної катастрофи українського народу 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років. Крім документальних та публіцистичних матеріалів, на книжковій виставці представлені художні твори, присвячені темі голодоморів в Україні.

На виставці представлено документи з фондів Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними каталогами.

  

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1, 2 поверх,

загальний читальний зал № 1

Термін експонування 20.11 – 30.11.2019 р.

 

Інформацію підготувала 

головний бібліограф відділу

обслуговування користувачів Пушненко Н. П.