П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творча зустріч з Тетяною Белімовою,

українською письменницею,

лауреатом Міжнародного літературного конкурсу

«Коронація слова»

 

image

26 листопада 2019 року в конференц-залі Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбулася  творча зустріч з Тетяною Белімовою – українською письменницею, літературознавцем, авторкою численних наукових праць, лауреатом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». 

За освітою філолог. Закінчила філологічний факультет Київського національного університету імені  Тараса Шевченка, захистила дисертацію на тему «Інтертекстуальна основа художньої прози В. Домонтовича».

З 2015 року Тетяна Белімова – науковий співробітник Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України. Наукову діяльність поєднує з викладацькою роботою. Автор підручника «Проза українського модернізму 20-х років ХХ ст.», ряду наукових статей та рецензій.

Невеличкі прозові тексти, нариси, есеї Тетяна Белімова писати почала ще в школі. В студентські роки відвідувала літературну студію, виступала на радіо. Літературний шлях  молодої письменниці починався з новел. Її перші твори побачили світ в інтернет-виданнях та літературно-художніх журналах. У авторки з’явилось своє коло читачів. Окремими виданнями вийшли друком збірки «Тіні» (2012) та «Мертві квіти» (2013).

Наступною сходинкою у світ професійної літератури стала участь у Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова» у 2013 році. Дебютний роман «Київ.ua» отримав Третю премію і побачив світ у видавництві «Клуб сімейного дозвілля».

Наступного, 2014 року, новий твір письменниці «Вільний світ» здобув Першу премію «Коронації слова» у номінації «романи».

У центрі уваги роману – сімейна історія двох родин. Очима героїв читач бачить події Голодомору та Другої світової війни. Кожен з них розповідає свою історію. Твір привертає увагу щирістю оповіді та глибиною розуміння людського серця. «Вільний світ» – сага про те, що пережила майже кожна українська родина.

Оповідання та новели Тетяни Белімової друкуються в збірках сучасних авторів.     Письменниця – співзасновник фестивалю «Українські Передзвони» (2014), член журі  Міжнародного літературного конкурсу романів, п'єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова» (2015), Всеукраїнського фестивалю любовної лірики та авторської пісні про кохання «Мовою серця» (2016).
Під час творчої зустрічі Тетяна Белімова розповіла про свою літературну діяльність, історію написання романів та пошуки  музи. Авторка дуже любить до розділів своїх романів підбирати пісенні епіграфи, прочитавши які, читач одразу налаштується на хвилю, легше сприйматиме сюжетну лінію. 

Невимушену і доброзичливу атмосферу творчої зустрічі створили обговорення творів авторки, запитання, відповіді та коментарі. Письменниця порадила авторам-початківцям занотовувати власні думки і переживання. Адже кожного дня, спостерігаючи за життям, можна віднайти багато образів та незвіданих почуттів, які згодом можуть стати  літературними творами. 

Доповненням до творчої зустрічі стала книжкова виставка науково-літературного доробку творів Тетяни Белімової із фондів Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.

Учасники заходу висловили щиру подяку, побажали письменниці подальших творчих успіхів, щастя, добрих і вірних друзів та нових захоплюючих подорожей у світ літератури

Завершився захід фотосесією на згадку.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар  

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.