П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня Гідності та Свободи»

 

image

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи

Саме в цей день, 21 листопада 2013 року після рішення уряду про призупинення процесу підготовки до укладання Угоди про асоціацію з ЄС громадяни вийшли з мирним протестом на майдан Незалежності в Києві, щоб відстояти європейський вибір Української держави. Розпочалася Революція гідності, якаimage змінила українське суспільство. Українці не прагнули багато, тільки щоб світ був відкритий для них і Україна та її громадяни займали достойні позиції в ньому. Це була революція гарячих сердець, Героїв Небесної сотні, які дорогою ціною в жорстокому протистоянні вистояли і перемогли. Далі слідував перебіг трагічних подій, неоголошеної війни, сум’яття людських доль, часи випробувань для нашої держави.

До Дня Гідності та Свободи в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку. Експозиція вміщує літературу, яка відображає історичні та політичні аспекти Революції Гідності, спогади учасників про перебіг подій на Майдані, висвітлює мужність та відвагу героїв. В збірках поезій, присвячених Революції Гідності, розкривається талановитість української молоді, патріотизм, зростання сучасного українського громадянина, який пишається своїм народом, цінує людську гідність, свободу, демократію.

Для експонування використані документи та публікації із фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого. Для пошуку інших документів цієї тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх,

загальний читальний зал № 1

Термін експонування: 18 листопада – 30 листопада 2019 р.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів

Онищенко С. В.