П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Лекція-бесіда «Душа і характер шрифту» 

 

21 листопада 2019 року о 16:00 у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Михайла Грушевського, 1) відбудеться лекція-бесіда з Олегом Кравченком «Душа і характер шрифту».

Олег Вадимович Кравченко – кандидат архітектури, доцент кафедри графічного дизайну КДАДПМД імені Михайла Бойчука, член Спілки дизайнерів  України, дійсний член «Української академії геральдики, товарного знаку і логотипу», член «Українського наукового товариства краєзнавства, геральдики та фалеристики». Творчий доробок дизайнера-практика має понад 120 фірмових знаків і логотипів, 25 гербів та емблем, близько 30 відзнак та медалей, понад 50 оформлених друкованих видань та 40 фірмових стилів.

Шрифт є невід’ємною частиною культури, писемності і спілкування цивілізованого суспільства, цілих народів і окремих представників різних культур. Наше сучасне розуміння шрифту пройшло довгий шлях в чотири тисячі років через Месопотамію, Єгипет, Грецію, Італію і, нарешті, Західну Європу. Шрифт – графічна форма знаків і літер певної  стилістичної і композиційної системи письма. У формі літер, як і у всякій художній формі, відображуються думки, прагнення і смаки того, хто створює шрифт і користується ним.

Окрім основної функції – донести до реципієнта інформацію-звернення або візуалізувати мовні процеси, шрифт, на думку О. Кравченка, має не аби який психоемоційний вплив на людину. За рахунок художніх і естетичних якостей, характеру графічної мови, образно-асоціативного внутрішнього світу, декоративної унікальності шрифту ми відкриваємо для себе таємниці його душі та характеру.

Про тонкощі «душевних переживань» і неймовірні «риси характеру» особливого комунікатора, яким є ШРИФТ, йтиметься на лекції-бесіді.

 

Запрошуємо всіх охочих!

Контактний телефон: 278-43-93