П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Читка сценарію та показ тизеру до майбутнього художнього фільму про художників-бойчукістів Оксану Павленко, Василя Седляра та школу Михайла Бойчука.


5 листопада 2019 року у конференц-залі НБУ ім. Ярослава Мудрого у рамках проекту «Оксана Павленко і Василь Седляр. Епістолярний роман», що здійснюється за підтримки Українського фонду культури, відбулася читка сценарію та показ тизеру до майбутнього повнометражного художнього фільму про художників-бойчукістів Оксану Павленко, Василя Седляра та школу Михайла Бойчука. Зі сценарієм, за відсутності сценаристки Марії Вайно, присутніх ознайомила куратор проекту, режисерка Олександра Степашко.

Запрошені на зустріч представник УФК, науковці, викладачі  вузів, працівники музеїв, кінематографісти, бібліотекарі, студенти КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого взяли активну участь в обговоренні представлених матеріалів, одноголосно наголошуючи на важливості повернення  забутих імен видатних творців українського малярства. В той же часу у виступах лунали і конструктивні пропозиції про доопрацювання сценарію, що забезпечить більш виразну лінію презентованої теми. Оцінка ж тизеру (режисер О. Степашко) була  високою.