Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Пост-анонс

 

Презентація виставки живопису Геннадія Польового

«Вічна мудрість краси»

 

5 листопада 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація виставки живопису українського художника-графіка, визнаного майстра пейзажу, обдарованого поета, публіциста Геннадія Петровича Польового (1927-2017 рр.).

Виставка «Вічна мудрість краси», яка присвячена пам’яті художника, зібрала в Арт-галереї Бібліотеки численних гостей – відомих художників, друзів та колег митця, членів родини.

Виставку представив глядачам син художника, хранитель мистецького спадку батька Сергій Польовий. Він розповів про основні світоглядні погляди та принципи Геннадія Петровича, його бачення та розуміння світу і місце особистості у ньому.

Про значний і багатогранний творчий доробок Геннадія Польового, про його силу волі до життя і оптимізм, високу порядність і мужність говорили в своїх виступах народний художник України Василь Перевальський, художники Андріан Бабюк, Анатолій Фролов, Веніамін Ларін, поетеса Лариса Пастух, поет і філософ Олександр Губенко, друг сім’ї Польових – Тетяна Селезньова.

Учасники зустрічі почули вірші поета Геннадія Польового у виконанні Сергія Польового.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва