Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики  

«Душу музикою омий» 

Тема: «Вічна і прекрасна музика Beatles»

 

image

27 жовтня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий». Доповідачем був багаторічний член клубу Сергій Буравченко, член-кореспондент Української академії архітектури, почесний професор Національного авіаційного університету.

Тема зустрічі – «Вічна і прекрасна музика Beatles», про історію та творчий шлях британського біт-рок-гурту «Бітлз», створеного у 1960 році у Ліверпулі.

Більше як півстоліття легендарна «четвірка Ліверпуля» залишається найпопулярнішою і шанованою групою. Музиканти, які пропрацювали разом всього 8 років, встигли записати 13 повноцінних альбомів і справили величезний вплив на розвиток музики.

Це один із найпопулярніших музичних гуртів за всю історію людства,  а також один із найуспішніших, з комерційної точки зору, музичних гуртів в історії популярної музики. До його репертуару входили не тільки американські хіти, але й авторські пісні Д. Леннона й П. Маккартні.  Наприкінці 1958 року їх налічувалося вже понад півсотні  

Популярність була настільки високою, що упродовж 1983—1984 років на честь кожного з чотирьох учасників гурту було названо малі планети: 4147 – Леннон, 4148 – Маккартні, 4149 – Харрісон, 4150– Старр.

Прекрасний виклад  матеріалу Сергієм Буравченком про історію та творчість гурту, гармонічно поєднувався з прослуховуванням треків та музичних відеороликів.

У залі відчувалася неймовірно тепла та ностальгійна атмосфера сприйняття музики Бітлз, яку любили і люблять досі мільйони людей різного віку, освіти та походження.image

На зустрічі працівники Абонементу відділу МБА підготували та презентували тематичну книжкову виставку з фондів Бібліотеки, яка викликали великий інтерес.

Присутні мали можливість слухати записи хітів гурту не тільки їх власному виконанні, але й у виконанні симфонічних оркестрів.

Незабутня зустріч подарувала багатьом приємні спогади про юність, гарний настрій, позитивну енергетику.

На завершення у виконанні Сергія Буравченка та за підтримки присутніх у залі пролунав знаменитий хіт «Suddenly».

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар відділу

соціокультурної діяльності

Совершенна Л.С.