Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Пост-анонс

 

Презентація творчого доробку видавництва  

«Київ – Париж – Дакар»

 

31 жовтня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася зустріч з київським видавництвом «Київ – Париж – Дакар», яка стала продовження бібліотечного книгознавчого проекту, що знайомить користувачів з авторами і творцями української книги.

Директор видавництва Борис Клименко розповів про історію створення видавництва та напрями його діяльності. Він прокоментував  видання, які були представлені в книжковій виставці «Книги видавництва «Київ-Париж-Дакар» із фондів НБУ імені Ярослава Мудрого»; ознайомив з останніми літературними новинками.

Почесний гість презентації – член Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, лауреат премій імені Павла Тичини, імені Івана Огієнка, французької премії «Золота друкарська машинка» український поет Василь Куйбіда представив свою нову книгу «Топологія уяви», яка вийшла у видавництві «Київ – Париж – Дакар» у 2019 році. Присутні мали приємну нагоду послухати красиву, мелодійну українську поезію в авторському виконанні.

Учасниками презентації були представники бібліотечної спільноти міста Києва, викладачі та студенти Київського університету імені Бориса Грінченка, користувачі та працівники НБУ імені Ярослава Мудрого.

На завершення зустрічі Борис Клименко подарував Бібліотеці книги видавництва, що вийшли останнім часом, висловив думку щодо подальшого розвитку  партнерських відносин між бібліотекою та видавництвом.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва