П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу


23 жовтня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Пісенно-туристського клубу.

Члени клубу мали змогу спочатку насолодитись улюбленими туристськими піснями у виконані Ігоря Королькова, Вікторії Тітової, групи «Віват» та з задоволенням послухали розділ «На роздоріжжі» з майбутньої книги Юрія Симонова «Вітер змін. Приватні хроніки 90-х.».

Ілюстровану розповідь про «Сплав на байдарках по річці Снов» презентував Олексій Цапро-Добровольський. Ділянку для походу з мальовничими пейзажами було обрано в Чернігівській області, що в 180 км від Києва. Маршрут сплаву проходив по красивій, прозорій, чистій річці Снов, яка петляла змійкою і за кожним її поворотом відкривався прекрасний вид на природні багатства українського Полісся. Учасники походу відвідали стародавнє місто Седнєв, побували в садибі Чернігівського полковника Якова Лизогуба, побудованої в 1690 р., у прилеглому парку, де під липою любив відпочивати Тарас Шевченко, коли бував у Седневі в 1846–1847 рр., оглянули Воскресенську церкву кінця XVII століття та дерев'яну церкву святого Юрія, в якій знімався легендарний фільм «Вій». Показ світлин супроводжувався цікавими коментарями членів походу.

Гостем клубу цього разу був виконавець авторської пісні Микола Ютушуй. Спілкування відбувалось в дружній невимушеній атмосфері, а милозвучні пісні у його виконанні подарували присутнім неповторні відчуття, величезний заряд бадьорості та гарного настрою, про що свідчили гучні аплодисменти, вигуки «браво» та посмішки на обличчях присутніх.

Модератор засідання – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.