Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Практикум «Як захистити свої права споживача в інтернет-мережі»


15 жовтня 2019 р. у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся практикум «Як захистити свої права споживача в інтернет-мережі», організований спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у місті Києві в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!».

Голова Правління Громадської організації  «Споживча довіра» Олена Кулікова ознайомила учасників з основними нормативними документами, що регулюють торгівлю у мережі, аспектами купівельної грамотності, розповіла як правильно і безпечно здійснювати покупки через Всесвітню мережу, щоб не стати жертвами шахраїв.

Виконавчий директор Громадської Спілки «Українська Асоціація Індустрії Іграшок» Наталія Іваненко розповіла про дослідження Держпродспоживслужби та представила конкретні приклади неякісних покупок, застерегла від здійснення необдуманих купівель небезпечних дитячих іграшок.

Головний спеціаліст Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти ГТУ юстиції міста Києва, модератор заходу Віра Піскун надала роздаткові матеріали, в яких указано куди можна звернутися за допомогою, ознайомила учасників із ситуаціями, коли інтернет-магазин відмовляється від обміну чи повернення товару.

Наприкінці заходу спікери відповідали на запитання учасників, наводили приклади придбання та обміну товарів, консультували з правових питань.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Ганна Падалка

Фото провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Опенько Н. О.