Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий»

Зустріч з українським піаністом, лауреатом премії Левка Ревуцького

Євгеном Громовим

«Музикант і його інструмент»

 

image

30 вересня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий», яке  зібрало багатолюдну аудиторію. Гостем клубу був один з провідних українських піаністів, відомий у багатьох країнах світу Євген Громов.

У репертуарі піаніста переважає сучасна українська та зарубіжна музика. На його рахунку чимала кількість світових і українських прем'єр, більше десятка записаних дисків сучасної музики, в тому числі антологія української фортепіанної музики «Київський авангард шістдесятих», яку він презентував на одному з попередніх засідань клубу.

image

Відкрив 16-й  сезон роботи клубу та окреслив теми майбутніх засідань його керівник Ростислав Грибов. Він подякував усім, хто підтримує роботу клубу, створює умови для його засідань.

Щира і відверта розповідь Євгена Громова про своє життя, шлях до музики полонили присутніх у залі. Він продемонстрував талант не тільки прекрасного майстра слова, а й віртуозного виконавця.

Протягом усієї зустрічі у виконанні талановитого піаніста лунали твори Й. С. Баха, К. Дебюсі, Р. Шумана.

На засідання клубу були присутні: Володимир Губа – народний артист України, композитор, лауреат премій імені М. Лисенка, член Національних спілок композиторів і кінематографістів України та Володимир Каденко – поет, автор пісень, бард, письменник і перекладач.

Зустріч з Євгеном Громовим закінчилась гучними оплесками, теплими привітаннями та побажаннями довгих творчих років, цікавих зустрічей з шанувальниками класичної музики.

 

 Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Совершенна Л.С.