Вівторок, 10 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

17 жовтня 2013 року в  конференц-залі НПБУ за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, на засіданні клубу «Бібліотека і Місто» відбулася  презентація нової книги відомого краєзнавця  Дмитра Малакова «Повоєння. Спогади киянина». – К.: ВАРТО, 2013.

Географія нового видання Д. В. Малакова не обмежується лише Києвом. Разом із підлітком Дімою та членами його родини – татом, мамою, улюбленим старшим братом Гогою – читач побував у Немирові, Вінниці, Радомишлі, Каневі, Львові, Дніпродзержинську, Одесі, Макопсе кінця 1940-х – початку 1950-х років. Розповідь Дмитра Малакова і фотографії з сімейного архіву та чудові малюнки Гоги – Георгія Васильовича Малакова, талановитого художника-графіка, заслуженого художника України – допомогли поринути у повоєння, відчути себе співпричетним як до знакових подій, так і до побуту того часу.

Речовим доказом воєнного часу стала принесена доповідачем і поставлена на столі вазочка з осінніми хризантемами, виготовлена в 1943 році з міни на хуторі під Радомишлем.

І автором, і учасниками презентації була відзначена вагома і високопрофесійна робота видавництва «ВАРТО», що кожним новим виданням дарує читачеві радість зустрічі з історичними та краєзнавчими книжками. 

Насамкінець, щиро дякуючи Дмитру Васильовичу за нову книгу і тепло вітаючи його з днем народження (13 жовтня), присутні побажали пану Дмитру міцного здоров’я на довгі роки і плідної роботи з написання наступних досліджень з історії Києва. А сонячні квіти вручив іменнику – понад 65 років тому хлопчику Дімі, від імені якого ведеться розповідь у книзі, сьогоднішній молодий читач з уважними і допитливими очима – хлопчик Даня.

Історія продовжує писатися...

 

image image
 image  image
 image  image
 image  image

 


Інформація підготовлена відділом СКД