Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image

1 жовтня у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого розпочав свій новий навчальний рік Університет третього віку, соціальна програма ГО «Кияни перед усім!», з яким Бібліотека успішно співпрацює з 2015 року.

Слухачі університету відвідують лекції з основ здорового способу життя, дизайну і країнознавства, опановують іноземні мови.

Цьогорічний навчальний рік розпочався 1 жовтня заняттям клубу «Speak out!» з вивчення англійської мови, а 2 жовтня відбулася перша лекція для слухачів факультету «Дизайн».

Символічно, що ці заходи збіглися з оголошеним ООН Міжнародним днем людей похилого віку, що припадає на 1-ше жовтня. У різних країнах відзначення цього дня відбувається по-різному. Так, скажімо, офіційно в Італії Національний день бабусь і дідусів відзначається 2 жовтня, в Мексиці цей день святкують 28 серпня, в Естонії – це друга неділя вересня, а в Польщі – 22 січня.

Заняття в університеті проводять волонтери на добровільних засадах, Бібліотека ж – активний учасник навчального процесу, здійснюючи його інформаційний супровід: відповідно до тематики лекцій і занять, організує книжкові добірки та перегляди, забезпечує навчальною літературою. Усі слухачі університету є активними користувачами Бібліотеки.

Тож вітаємо усіх з початком навчального року!

 

Інформація підготовлена відділом документів іноземними мовами