Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Бібліотека і Місто»

до Міжнародного дня людей похилого віку

«З любов`ю до життя» 

 

 

image

2 жовтня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося  засідання клубу «Бібліотека і Місто» до Міжнародного дня людей похилого віку «З любов`ю до життя». У рамках заходу відкрилась мистецька виставка робіт слухачів Університету третього віку Територіального центру соціального обслуговування Дарницького району міста Києва «З любов’ю до життя».

За час існування Університету, зазначила Тетяна Олефіренко, завідувач відділу денного перебування Центру, його слухачами стали люди з різними долями і уподобаннями. Навчання безкоштовне, адже всі заняття проводять викладачі-волонтери. Для слухачів створено факультети, гуртки та клуби. Зокрема, під керівництвом викладача-волонтера Віри Шуміної працює факультет образотворчого мистецтва, який об’єднав талановитих і креативних людей.

На виставці «З любов’ю до життя» представлені як роботи самої Віри Шуміної, так і кращих слухачів факультету, яким вона передає майстерність: Людмили Надточій, Олени Котченко, Міли Коробейнік, Людмили Дем’янюк та Лариси Ширяєвої. Їхні роботи вражають витонченим художнім смаком та викликають позитивні емоції.

Віра Шуміна, викладач живопису, розповіла як проходять заняття. Писати картину можна «з уяви» або використовувати в якості орієнтиру, наприклад, цікавий пейзаж. Помічено, що найчастіше слухачі обирають пейзажі та натюрморти – з ними легше працювати, можна використовувати яскраві фарби і давати волю фантазії. Віра Петрівна порадила людям поважного віку не боятися рухатися вперед, досягати поставлених цілей, не відкладати бажане на потім.

Нинішня виставка з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку є своєрідним творчим звітом слухачів Університету та хорошою нагодою переконатися, що люди поважного віку, незалежно від освіти та місця роботи, можуть втілювати в життя свої творчі мрії і досягати неабияких успіхів.

Підтримати та привітати художників-аматорів прийшло багато друзів, а також ансамбль української пісні «Калинові наспіви» Університету третього віку.

Урочистий, піднесений настрій святкового заходу створили музичні твори у виконанні бандуристок Марії Кривенко та Анни Соловей, студентів Київської муніципальної академії музики ім. Р. М. Глієра.

Виставка експонуватиметься з 2 по 30 жовтня 2019 року за адресою: вул. Грушевського Михайла,1, загальний читальний зал. Вхід – вільний.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.