П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Прес-анонс

Фотовиставка

«Стежками сільської долі»

 

З 23 липня 2019 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого (м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 1) експонується фотовиставка «Стежками сільської долі». 

Це спроба членів чернігівського фотоклубу «Прекрасне поруч» та київського фотоклубу «9х12» розповісти через фотооб’єктив про життя сучасного українського села та побут трудової людини. Автори пропонують глядачеві свої власні розповіді про непросте, цікаве і в чомусь романтичне сільське життя. Серед них: Інна Буглак, Наталія Василинчук, Василь Катиман, Віктор Кошмал, Олена Куннова, Світлана Остапенко, Сергій Тарабара, Ольга Шеремет, Юрій Хромушин, Андрій Чекановський, Володимир Циба, Сергій Павлов.

Українське село надихало багатьох письменників, поетів та художників минулих часів. В селі народилися та зробили свої перші творчі кроки видатні діячі нашої культури. Майже у кожної людини воно асоціюється з чимось рідним, затишним, з власним корінням. Минають часи, минають епохи, село змінюється. Але воно завжди було і залишиться колискою народної душі.

Тема українського села близька та небайдужа багатьом фотолюбителям, адже вона – особлива. Для деяких – це спогад про власне дитинство та літні канікули у бабусі, для когось – теперішнє життя та буденна праця на власному городі, а хтось тільки проїжджає повз численні села, але цікавиться життям простих людей, їх побутом.

Кожен погляд на село – в чомусь унікальний. На одних світлинах ми бачимо красу природи рідного краю, на інших – неабиякий інтерес до сільської праці та простих людських радощів, а на деяких – труднощі та негаразди сільського життя. Такі різносторонні знімки дозволяють нам побачити світ багатогранним, максимально наближеним до реального життя. 

По відношенню до фотографів існує вислів, що став уже доволі звичним: «вміти бачити». Автори світлин зазначають:

«Нашим завданням було – саме знайти та побачити в українському селі те, що відкриє його сутність глядачеві. Із величезного різноманіття сільських знімків ми відібрали ті з них, що дають простір думкам, асоціаціям, спонукають до співпереживання.  

Ласкаво запрошуємо усіх охочих відпочити від міської метушні і відвідати фотовиставку «Стежками сільської долі».               

 

Презентація фотовиставки за участі авторів відбудеться

27 липня (субота) о 13:00.

Термін експонування: 23 липня – 19 серпня 2019 року.