Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня Конституції України»

 

image

28 червня Україна відзначає державне свято - День Конституції України. Цього дня у 1996 році на ранковому засіданні Верховна Рада України прийняла новий Основний закон країни - першу Конституцію незалежної української держави, яка стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства.

Прийняття конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність та стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені, на ній ґрунтується наше нелегке сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

На виконання Указу Президента України «Про відзначення у 2019 році 23-ї річниці Конституції України» від 24 квітня 2019 року № 160/2019 Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого презентує книжкову виставку «До Дня Конституції України».

В експозиції представлені документи та публікації із фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого, які висвітлюють історію і сучасність українського конституціоналізму. Для пошуку інших документів цієї тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки, традиційними картковими каталогами та інтернет-ресурсами.

 

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх,

загальний читальний зал № 1.

Термін експонування: 25 червня – 05 липня 2019 р.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Опенько Н. О.