Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики  

«Душу музикою омий» 

Тема: Зустріч з гуртом східної музики

 

image 26 травня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий». Гостем клубу був гурт східної музики, який виконує оригінальну музику Лівану, Сирії, Марокко, Тунісу.

В цей день зібралось чимало шанувальників гурту, які з нетерпінням чекали виступу музикантів. Про історію створення колективу та напрями його творчості розповів керівник клубу шанувальників музики Ростислав Грибов.

У програмі виконавців лунала музика та пісні різних культур та традицій. Саме музику східних народів використовують під час заняття йогою, релаксації і просто гарного відпочинку.image

Світлана Максимова – керівник гурту, грає на інструменті, схожому на українську кобзу – уд, Юрій Синьопольський  на дафі, дойре, дум беку, Ігор Плетенець на струнному щипковому  інструменті – лірі.

Під час виступу музиканти не боялися експериментувати зі звучанням і стилями, розриваючи звичні шаблони, що дозволяло присутнім насолоджуватися живими імпровізаціями на сцені. Це було надзвичайне свято музики, яке не залишило нікого байдужим.         

Зустріч з музикантами пройшла на одному диханні і завершилася гучними оплесками.

 

Інформацію підготувала  головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Совершенна Л.С.