Вівторок, 16 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книжки

 сучасної грецької письменниці «Подорож у тумані»

 Какії Ксиді (Київ : ЛА «Друге дихання», 2019). 

 

image14 червня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого  відбулася  презентація книжки сучасної грецької письменниці Какії Ксиді «Подорож у тумані», яка побачила світ у літературній агенції «Друге дихання» 2019 року в серії «Сучасна зарубіжна література».

Модератор зустрічі – директор агенції, письменник, критик, літературознавець Володимир Даниленко, відкриваючи зустріч,  привітав шановну гостю – грецьку письменницю і видавця Какію Ксиді в Україні  та розповів про початок успішної роботи між очолюваним ним видавництвом «Друге дихання» та грецьким –«Дихання».

Какія Ксиді – відома поетеса, прозаїк, авторка творів для дітей. Найбільшу славу письменниці принесли її жіночі романи «У вільному приземленні», «Вітряно» і «Подорож у тумані», що витримав три видання. Належить до Спілки Творців Культури Лаконії та Всегрецької Спілки письменників. Має численні національні відзнаки і літературні премії.

У романі «Подорож у тумані» йдеться про історію сорокалітньої жінки Тані Сотиріу, яка все життя присвячувала  чоловіку, його бізнесу, дітям. Та коли діти стали дорослими, вона раптом відчула, що кращі роки її життя пройшли, наче сон. Тому запізнілий бунт жінки проти становища покірної домогосподарки закінчується драматично для неї та її чоловіка Стефаноса Кир’язі.

Автор вступної статті та перекладачка з новогрецької Оксана Терещенко, кандидатка філогічних наук, членкиня Асоціації психологів України.

Презентація пройшла зацікавлено й  динамічно. У обговоренні активну участь взяли  редактор видання Марія Воробей, завідуюча відділу соціокультурної діяльності НБУ ім. Ярослава Мудрого Олена Погонець, радіожурналістка, поетка і співачка Галина Ільєва, поетка Ангеліна Соломко.

Зустріч закінчилася автограф- та фотосесією.

Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Погонець О. Д.