Вівторок, 16 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Молодіжна студія «Музична магія»

Творча зустріч  з українським співаком Євгеном Грабовським

 

image

5 червня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого в рамках молодіжної студії «Музична магія» відбулась творча зустріч з українським співаком Євгеном Грабовським.

Євген Грабовський – актор, музикант, автор-виконавець, сценарист. Автор музичного проекту GRABOVSKY, ідея створення якого народилася в процесі написання нового студійного альбому «Дорогою додому» (2015- 17 рр).

Зустріч зібрала глядачів, які цікавляться сучасною музикою. Євген Грабовський виконував пісні і слухачі нагороджували їх бурхливими оплесками. У концерті звучали ліричні й філософські твори, з чіткою життєвою позицією автора. Тексти Євгена, хоч і піднімають серйозні теми, здебільшого дуже життєстверджуючі та заряджені позитивом. В своїх піснях він намагається викладати власні думки. Було також багато запитань до автора, за найкращі – кожен з відвідувачів отримав диск.

Цікаво було послухати, як Євген Грабовський розпочав творчий шлях. Оволодівши мистецтвом гри на гітарі, він виконував свої пісні спочатку у вузькому колі близьких людей, а потім на літературних засіданнях. Згодом, переїхавши з рідного Дніпродзержинська (нині Кам’янське) до Києва, – у місцевих клубах. У 2014 році, зібравши музичний гурт, Євген та його команда виступили на фестивалі молодих виконавців (м. Київ), пройшли у фінал, де зіграли концерт. У 2015 році виступили  на «SlavStreamFest» (м. Слов’янськ) та отримали приз глядацьких симпатій. У 2014-2015 роках було записано перший альбом «Народна».

Наприкінці заходу автор поділився планами на майбутнє, розповів, що зараз ведеться активна студійна робота над записом альбомів, зйомками кліпів та плануються перші гастролі країною. Потому відбулась автограф-сесія та фото на згадку.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар відділу  

соціокультурної діяльності  

Гриценко Ю. А.