П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги Семена Случевського

«Первопроходцы: иллюстрированная история украинского футбола»

(Київ : Саміт-Книга, 2018) 

 

image23 травня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась авторська презентація книги «Первопроходцы: история украинского футбола».

Автор – відомий спортивний коментатор, сценарист, режисер, заслужений журналіст України Семен Случевський.

«Первопроходцы» розпочинають майбутню трилогію «Галактика “Динамо”», яка буде присвячена видатним футболістам клубу «Динамо» (Київ).

У книзі викладено 41 біографію видатних гравців і тренерів команди 60-70-х років минулого століття, які першими досягли великих перемог і прославили футбол України.

Про історію створення книги, її легендарних героїв, присутнім розповів автор «Первопроходцев» Семен Случевський. Свою розповідь він вдало доповнював демонстрацією епізодів хронікально-документальних фільмів, які висвітлюють яскраві моменти історії українського футболу. Так, приємною несподіванкою для присутніх стала поява на великому екрані майбутньої зірки київського «Динамо», тоді ще 12-річного Володимира Мунтяна, який взяв участь у заході. Нині він – заслужений майстер спорту, заслужений тренер України.

Затамувавши подих, слухали у залі виступ Володимира Федоровича Мунтяна. З великим захопленням і справжнім артистизмом розповідав видатний динамовець футбольні бувальщини зі свого зіркового, але непростого спортивного життя.

Своїми футбольними спогадами поділились з гостями Клубу відомий письменник-гуморист, драматург Олександр Володарський і Володимир Кулеба, журналіст, письменник, радіоведучий.

Багато теплих слів подяки було висловлено цього вечора на честь автора книги Семена Случевського, який зробив вагомий внесок у справу популяризації вітчизняного футболу, чия легендарна когорта протягом десятиліть створювала славетний імідж України у світі. Багато говорили про значення «Первопроходцев», адже прийдешнє покоління має знати і пам’ятати імена тих, хто стояв у витоків і здобував славу українського футболу.

По завершенні презентації відбулась автограф-сесія.

 

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Сливка О. В.