Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Майстер-клас для дітей «Бузкові грона»

 

11 травня 2019 року, в період розквіту та буяння трав, передчуття бажаного літа, молодші школярі завітали до Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого аби зберегти на папері за допомогою засобів виразності живопису красу весни.

В атмосфері натхнення та бузкових пахощів Майстриня Тетяна Копилова з дітлахами захопилися темою весняних квітів – розгадували загадки, розповідали легенди та казки, визначали символіку бузкової квітки, дізнавалися як висловити почуття за допомогою правильно підібраних букетів. Для візуального враження юні митці уважно розглядали будову квітки, ознайомилися з ілюстраціями картин відомих художників.

Далі дітлахи приступили до улюбленої частини майстер-класу – безпосереднього виготовлення художнього твору – композиції квітів у вазі з використанням оригінальної художньої техніки «малювання газетними відбитками», та ласування смаколиками.

Результатом стали авторські картини з  індивідуально вираженою манерою сприйняття кольору кожним із учасників. Такі художні твори ще раз підтверджують користь та задоволення від проведеного майстер-класу.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Ганна Падалка

Фото провідного бібліотекаря

відділу обслуговування користувачів Наталії Опенько