Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки живопису

 В’ячеслава Васильєва «На грані реальності»

 

3 травня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація виставки живопису «На грані реальності» художника-самородка В’ячеслава Васильєва (1960-2016).

Історії відомо чимало прикладів творчості художників, які не маючи професійної освіти, відкривали душу і серце, намагалися донести до глядача свій внутрішній світ через живопис: француз Анрі Руссо (професійний митник) у літньому віці почав активно писати картини та виставлятися, з впевненістю, що в один прекрасний день його роботи будуть експонуватися в Луврі; Ніко Піросманішвілі –  всесвітньо відомий грузинський художник-примітивіст Піросмані (пастух, який трохи навчався у мандруючих художників); неперевершена і унікальна українська художниця з глухого села з невгамовною фантазією Марія Примаченко.

Безумовно, кожна людина народжується талановитою, але не всі встигають за життя проявити свій талант через живопис, пісню, мелодію, вірш, оповідання, вишивку, скульптуру тощо.

На презентації робіт В. Васильєва дружина художника Наталія Подольська розповіла про його творчий шлях, любов до життя, мрії та творчі плани. Прокоментувала роботи, що  написані олією, олівцем, аквареллю у жанрі портрету, пейзажу, натюрморту та фантастичні твори-роздуми тонкої душі митця в іншому філософському вимірі, де поєднуються реальність і містика, земне і космічне.

Зустріч супроводжувалась виконанням музичних ліричних творів піаністкою Людмилою Руднєвою.

 

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

 Фото провідного бібліотекаря

відділу обслуговування користувачів Ганни Падалки