Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня Чорнобильської трагедії»

 

image

33 роки тому світ сколихнула страшна новина – 26 квітня сталася трагедія, яка увійшла в історію людства під назвою Чорнобильська катастрофа, найбільша техногенна аварія ХХ століття. Відтоді Чорнобиль став зоною душевного болю і постійної тривоги мільйонів українців. Від 26 квітня 1986 року увесь український народ живе «до» і «після» катастрофи на ЧАЕС.

Долі багатьох людей різних професій – військових і цивільних, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської трагедії, змінилися назавжди. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає. Пам’ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

image

Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Чорнобиль – це страшний урок не тільки конкретному суспільному устрою, а й всьому людству.

До Дня Чорнобильської трагедії в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку, яка містить документальні і художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії, спогади про тих, хто ціною власного життя врятував світ; статті з періодичних видань про соціальний захист постраждалих в аварії. На виставці представлено документи з фондів НБУ імені Ярослава Мудрого, для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх,

загальний читальний зал № 1.

 

Термін експонування: 23 квітня – 03 травня 2019 р.


Інформація підготовлена відділом ОК

Інформація підготовлена відділом ОК