Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Клубу ветеранів туризму та бардівської пісні

 

10 квітня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Клубу ветеранів туризму та бардівської пісні.

Засідання почалося з привітання керівника клубу Ігоря Королькова з нагоди Дня геолога, який відзначається щорічно у першу неділю квітня. У виконанні Марка Кудіша, Вікторії Тітової та групи «Віват» прозвучали пісні про людей, чия праця пов'язана з вічним пошуком і жагою відкриття.

Членів клубу захопила відео розповідь Валентина Хоменка про піший туристський маршрут в Непалі «Трек навколо Аннапурни», або «Кільце Аннапурни» (англ. Annapurna Circuit), який проходить уздовж схилів гірського масиву Аннапурна по території однойменного національного парку Аннапурни. «Трек навколо Аннапурни» вважається одним із найбільш мальовничих туристичних маршрутів і має світову популярність. Щорічно його відвідують тисячі любителів гірського туризму з різних країн. Валентин Хоменко разом зі своєю командою пройшли частину «Треку навколо Аннапурни» до озера Тілічо, яке розташоване на висоті 4919 метрів та розповіли про підступність не складного але протяжного маршруту.

Цікаву і змістовну  розповідь «Під парусом по озеру Байкал» представив Валентин Тарасенко. Особливої зворушливості розповіді надав показ світлин, який відкрив для присутніх дивовижний світ озера. Окрім того, познайомив з самобутнім виконавцем українських пісень Миколою Сєдих (м. Батурин). Присутні мали нагоду послухати записані пісні в його оригінальному виконанні. Додала емоційного забарвлення засіданню і жартівлива авторська розповідь Юрія Симонова «Не народися вродливою».

Члени клубу привітали модератора – керівника клубу, майстра спорту СРСР зі спортивного туризму Ігоря Королькова з перемогою у змаганнях Кубку України з вільної та греко-римської боротьби та у чемпіонаті України з дзюдо серед ветеранів.

Теплій атмосфері вечора сприяли улюблені «Пісні нашого століття» у виконанні Наталії Краснослободської та Анатолія Рибіна.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.