П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Показ документального фільму

«Земля: Один вражаючий день»

(Велика Британія, 2017)

 

22 квітня відзначається як Всесвітній День Матері-Землі (International Mother Earth Day) – щорічне міжнародне свято, проголошене резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй (ООН) у 2009 році.

Покликаний об’єднати всіх людей планети у важливій справі захисту навколишнього середовища, Всесвітній День Матері-Землі нагадує, що земля у нас одна і «задля досягнення справедливого балансу між економічними, соціальними та екологічними потребами нинішнього і прийдешніх поколінь, ми повинні сприяти  гармонійному її існуванню», – зазначено в резолюції.

18 квітня 2019 року до Всесвітнього Дня Матері-Землі в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся показ документального фільму «Земля: Один вражаючий день».

Це – повнометражна стрічка виробництва студії ВВС, яка вийшла на великий екран у 2017 році.

Картина має свою унікальну історію і безліч цікавих фактів. Про них глядачі дізналися під час демонстрації спеціально підготовленої мультимедійної презентації на початку зустрічі. Так, наприклад, процес зйомок тривав 142 дні, а чисельність знімальної групи складала понад 100 осіб. Картина має відразу трьох режисерів, імена яких є знаковими для світового сучасного кінопростору. Це - Річард Дейл, Пітер Уеббер та Фань Лісінь. Дивовижні епізоди з життя 22 видів екзотичних тварин зафільмували 38 найкращих операторів світу. Для зйомки лангурів знімальній групі довелось запускати у повітря понад 200 дронів, оскільки мавпи постійно ховались у своїх печерах, а для зйомок дитинчат панди операторам довелося одягти костюми панд, щоб не злякати їх.

Зачаровані глядачі, не приховуючи емоцій, переживали все те, що відбувалось на екрані. З першими кінокадрами вони поринули у вражаючий світ дикої природи та помандрували за рухом сонця – від найвищих гір до найвіддаленіших островів. Побували у непролазних джунглях, африканській савані, на льодовиках Антарктики, зазирнули у глибини Тихого океану. Відвідавши десятки заповідних місць, познайомились з неймовірними моментами життя їх мешканців – екзотичними представниками флори і фауни, що населяють нашу планету.

Майстерно побудований сюжет, унікальні макрозйомки, прекрасна музика створюють неймовірне відчуття особистої присутності у кадрі, нагадуючи при цьому, що Земля – це дивовижне творіння, краса якого зберігає у собі ще багато чудес – набагато більше, ніж можна собі уявити.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Сливка О. В.