Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка «До 210-річчя від дня народження

М. В. Гоголя (1809-1852)»

 

image1 квітня 2019 р. світовою громадськістю визначається 210-річчя від дня народження Микола Васильовича Гоголя. Його творчість – унікальне явище для всього світу. Двом великим культурам – як українській, так і російській, він належав однаковою мірою, дві мовні стихії живили його творчість.

Відомо, що тривалий час Миколу Гоголя означували лише як творця російської літератури. Та сьогодні вже не викликає сумніву той факт, що він є також визначним українським письменником, який, як і більшість його сучасників-українців, для того, щоб бути почутим, творив загальноприйнятою на той час російською мовою.

Син Полтавщини, земляк Г. Сковороди та І. Котляревського, Микола Васильович ніколи не втрачав зв’язок зі своєю Батьківщиною, родинним гніздом. Україна була для нього не лише місцем, де він народився і виріс, а й цілющим джерелом, яке щедро живило душу письменника.

І сьогодні, через два століття після його народження, це ім’я ніби заворожує й притягує усіх, хто ознайомлюється з біографією або творчістю видатного письменника.

До 210-річчя від дня народження Миколи Васильовича Гоголя в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку. Експозиція містить твори автора російською та українською мовами, а також статті, монографії, дослідження про його життя і творчість.

На виставці представлено документи з фондів НБУ імені Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань автора радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх.

загальний читальний зал № 1

 

Термін експонування: 1 квітня – 30 червня 2019 р.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів

Круліковська О. М.