Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація творчого доробку

видавництва «Український пріоритет»

 

image

28 березня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася творча зустріч з  видавництвом «Український пріоритет». Вона стала початком нового книгознавчого проекту, метою якого є заохочення  до активного читання, знайомство з літературними новинками та безпосередніми авторами і творцями сучасної української книги.

Зустріч відкрив засновник і керівник видавництва Володимир Шовкошитний – український поет, прозаїк, публіцист, громадський, політичний та державний діяч, автор більш як 20 книг прози і поезії, сценаріїв художньо-публіцистичних фільмів, лауреат багатьох міжнародних та вітчизняних літературних премій. Він розповів про напрями і пріоритети в  діяльності видавництва, познайомив учасників презентації з численними новинками, які останнім часом вийшли в «Українському пріоритеті», та планами на майбутнє.

Не менш цікавими були виступи гостей зустрічі – відомих українських письменників Станіслава Бондаренка та Михайла Лукінюка. Вони розказали про плідну співпрацю з видавництвом, про свої нові книги. В авторському виконанні прозвучали уривки з їх прозових та поетичних творів. Захоплюючими були літературні конкурси та книжкові подарунки від Станіслава Бондаренка.

Автори подарували свої книги НБУ імені Ярослава Мудрого.

Впевнені, що участь студентів та викладачів Київського університету імені Бориса Грінченка у пропонованому заході стала обопільно корисною. Усі охочі мали нагоду записатися до Бібліотеки.

Захід супроводжувала виставка книг видавництва «Український пріоритет» із фондів Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності Мазаєва О. В.