Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня Героїв Небесної Сотні»

  

imageДень Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 для вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Розстріл активістів Майдану є одним з найтрагічніших етапів сучасної історії України. 104 Героям Небесної Сотні посмертно присвоєно звання Героїв України, а троє іноземців (громадянин Білорусі Михайло Жизневський, Грузії – Зураб Хурція і Давид Кіпіані) нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні (посмертно). В усіх куточках України на честь Небесної сотні називають площі, вулиці й сквери, зводять пам’ятники, вшановуючи героїв Майдану.

До п’ятих роковин кривавих подій на Майдані, на вшанування подвигу загиблих героїв – учасників Революції Гідності, яких в народі назвали «Небесною сотнею», мужності громадян, які повстали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави, її європейського вибору, в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку «До Дня Героїв Небесної Сотні».

В експозиції представлені документи з фондів НБУ імені Ярослава Мудрого, які висвітлюють події, що відбувалися на буремному Майдані, спогади про «лицарів світла та добра», а також присвячені, тим хто віддав своє життя, поетичні та прозові твори.

Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

image

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Грушевського, 1; 2-й поверх,

загальний читальний зал № 1

Термін експонування:

15 лютого – 28 лютого 2019 р.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Царан Т. М.