Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 «Проза, пісні та подорожі Олександра Балабка»

 

16 лютого 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся літературно-музичний вечір «Проза, пісні та подорожі Олександра Балабка» за участі автора та його друзів артистів.

Олександр Васильович Балабко – український публіцист, прозаїк, поет-пісняр, журналіст, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, автор багатьох публіцистичних статей із проблем культури, історії, духовності, українського державотворення та низки художньо-документальних біографій знаменитих українців, які прославили Батьківщину за кордоном. Письменник започаткував цикл повістей, есе, подорожніх нарисів «Стежками українців у світах».

Завдяки вдало складеному О. Балабком сценарію захід пройшов творчо та змістовно. Голова творчого об’єднання «Світлина», поетеса Лариса Петрова у своєму привітанні розповіла про давню і плідну дружбу з Олександром Васильовичем. Відома українська журналістка, ведуча «Українського радіо», голова жіночого центру «Спадщина», письменниця Галина Дацюк впродовж зустрічі згадувала студентські роки проведені разом із О. Балабком, розповідала про такі риси письменника, як працелюбство, закоханість у життя, здатність «зчитувати» неповторні моменти та описувати їх у захоплюючих творах.

На заході виступили: народна артистка України, бандуристка, співачка Світлана Мирвода, народний артист України, естрадний і камерний співак, професор КНУКіМ, заслужений діяч культури Республіки Польща Олег Дзюба та його учениця Марія Шпаренко, композитор і виконавець Леонід Нечипорук, відомий бард Руслан Іщенко.

Олександр Балабко зі своєю дружиною Любов’ю прочитали зворушливо-ліричні діалоги з оповідання «Прощання з Яблунею», а кумедний діалог з оповідання «Тату на кавуні» були озвучені Олегом і Ларисою Дзюбами.

Під час зустрічі були презентовані та подаровані Бібліотеці видання: «Острів’яни» (Чернівці : «Букрек», 2018), що містить добрі та сонячні оповідання про Кіпр, і «Тату на кавуні» (Чернівці : «Букрек», 2018) – збірка кумедних і водночас сумних оповідань з реалій побуту українських міст, містечок і сіл.

У заключному слові голова ГО «Спілка жінок міста Києва» Лідія Москаленко подякувала Бібліотеці за плідну співпрацю та висловила побажання проведення в подальшому спільних свят, творчості і натхнення.

Підтримали своєю присутністю цей чудовий захід: Світлана Леонтьєва – телеведуча новин, заслужений журналіст України; колеги з ЦБС Подільського району м. Києва; представники ГО «Сумське земляцтво в місті Києві».

 

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото: провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Наталія Опенько,

бібліотекар першої категорії Тетяна Копилова