П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

  Засідання клубу «Бібліотека і Місто».

Презентація книги

Антона Попова  «Характерник»

(Київ, 2017)

 

image20 лютого 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого у рамках засідання клубу «Бібліотека і Місто» відбулася  презентація роману Антона Попова «Характерник».

У основі автобіографічного роману про життя та долю легендарного київського лікаря-гомеопата Дем'яна Володимировича Попова – гострий пригодницький сюжет, заснований на реальних подіях від 1758 до 2000 року у розрізі української історії.

Успішний хірург Попов 1935 року полишає свій фах й перетворюється на гомеопата та всупереч радянській ідеології, набуває високої популярності. Попри заборони та утиски, має приватну практику, стає лікарем та товаришем відомих київських митців: художників Г. Світлицького, В. Зарецького, скульптора І. Кавалерідзе, режисера К. Хохлова, акторів Ю. Лаврова, М. Капніст та інших.

Головний герой дивом уникає репресій та не опиняється у концтаборах, виживає після важкого поранення, продовжує працювати в Києві під час окупації, підтримує український рух «шестидесятництва».

Твір висвітлює сімейні таємниці родини Попових-Поповичей як одне з основних джерел лікарського хисту, що бере початок із часів характерництва та предків обдарованих цілительством і провісництвом. Роман створений на основі сімейного архіву та доповнений власними історіями автора. 

Представив твір автор Антон Попов, лікар і письменник, онук засновника Київської гомеопатичної школи Дем’яна Попова та син заслуженого лікаря України Тетяни Попової.

Своє життя Антон Володимирович присвятив продовженню сімейної медичної справи. Він –  член Міжнародної гомеопатичної ліги, головний лікар медичного центру «Гомеопатія від Попових», кандидат медичних наук, президент Асоціації гомеопатів України, головний редактор журналу «Вестник гомеопатической медицины».

Великий інтерес присутніх  викликали книжкові виданя, публікації та документи із сімейної бібліотеки Антона Попова.  

Яскравою ілюстрацією до розповіді став відеоряд, який допоміг доповідачу відтворити  події, описані на сторінках роману.

Під час обговорення Антон Володимирович Попов відповів на запитання щодо ефективності гомеопатії. Лікар зазначив, що гомеопатія – це особливий, індивідуалізований метод терапії. Основою гомеопатичних препаратів є, зазвичай, мінерали, речовини рослинного або тваринного походження. 

Презентація зібрала аудиторію шанувальників історії рідного міста та літератури про видатних киян. У засіданні брали участь студенти Київського міського медичного коледжу №4, користувачі та працівники НБУ ім. Ярослава Мудрого, журналісти телевізійного каналу СТБ.

Учасники заходу висловили щиру подяку Антону Попову, побажали подальших творчих задумів і успіхів у їх здійсненні.

На завершення всі охочі мали змогу придбати книгу письменника та одержати автограф.

Модератор – головний бібліотекар ВСКД Людмила Кудря.

 

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар  

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.