Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творча зустріч

із сучасним українським письменником Наілем Ісмайловим

 

image

9 лютого у конференц-залі Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбулась творча зустріч із сучасним українським письменником Наілем Ісмайловим (м. Дніпро). Модерувала захід – літературний агент Н. Ісмайлова Діана Руденко.

Розпочалась зустріч з привітання завідувачки відділу соціокультурної діяльності Олени Погонець, яка коротко розповіла про історію Бібліотеки та наголосила на тому, що робота з молодими авторами є одним з пріоритетних завдань Бібліотеки.

Творчий шлях Наіля Ісмайлова почався у 12 років з поезії, також він активно відвідував літературні студії. Згодом сконцентрувався на прозі та визначив для себе основний жанр – роман. Перевагу надає класичному романтизмові із притаманними йому стильовими особливостями та типом героїв. Через свою творчість молодий літератор прагне передати віру в справжні почуття та вічні цінності – кохання, сім’я, рідний дім.

Новий роман «По небу вниз» (Київ, 2018), який презентував автор, вийшов у Літературній агенції «Друге дихання» за підтримки Національної спілки письменників України. Це другий роман Наіля Ісмайлова, що вже поступив у продаж. Його перший роман «Мелодія осені», котрий вийшов друком у Дніпрі у 2017 році схвально сприйняли читачі, автор неодноразово ставав гостем телепередач та редакцій газет в Україні та за кордоном.

image

Спілкування автора з аудиторією відбулось у невимушеній, приємній атмосфері. З перших своїх слів, Наіль Ісмайлов підкорив слухачів щирістю та відкритістю. Він охоче поділився планами на майбутнє, проанонсував вихід третього роману та відповів на всі питання присутніх.

Приємною несподіванкою став сюрприз від друзів автора – парний танець від народного ансамблю «Кавказ».

Літературний агент Діана Руденко у своєму виступі торкнулася теми поняття «літературного агента» та того, яку роль він відіграє на шляху формування творчості молодого письменника.

Завершилась зустріч автограф-сесією та безліччю фото на згадку.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар відділу  

соціокультурної діяльності  

Гриценко Ю. А.