Вівторок, 10 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Відкриття фотовиставки «Обитель Архангела Михаїла»

 

image1 серпня 2013 року у приміщенні Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України (вул. Грушевського, 1) відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Обитель Архангела Михаїла», присвяченої 1025-річчю хрещення Київської Русі та 900-річчю освячення Михайлівського Золотоверхого собору.

На виставці представлено 30 світлин, на яких відображено Золотоверхий монастир до його руйнування, період відродження, час освячення, урочисті богослужіння та сучасні екстер'єри та інтер'єри обителі Архангела.

У відкритті фотовиставки взяли участь: намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря єпископ Вишгородський Агапіт із братією обителі, керівництво, працівники та користувачі бібліотеки, викладачі, студенти Київської православної богословської академії, запрошені гості.

До присутніх зі словами привітання звернулися: генеральний директор Національної парламентської бібліотеки Вилегжаніна Тамара Ізмайлівна, намісник монастиря єпископ Агапіт, проректор з наукової роботи КПБА, прот. Віталій Клос, професор КПБА Дмитро Степовик, директор студії «ВІАТЕЛ» Галина Криворчук, кінорежисер і сценарист Ольга Самолевська.

На завершення владика Агапіт подякував керівництву бібліотеки за надану можливість проведення фотовиставки та від імені Святійшого Патріарха Філарета передав для бібліотеки книги, видані Українською Православною Церквою Київського Патріархату, та відзначив бібліотеку Патріаршою Благословенною грамотою.

Термін експонування виставки: 1 серпня – 9 вересня 2013 року.

 

 

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД