П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл

«Український клуб – Літфорум – Імена: Cвітлана Макаревська»

 

18 січня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Український клуб – Літфорум – Імена: Cвітлана Макаревська». Ведучий заходу – голова правління клубу Роман Кухарук.  

Тепла зустріч відбулась з талановитою українською поетесою Світланою Макаревською. Вкладаючи душу і серце, поетеса читала присутнім свої вірші.

Вірші та прозу Світлана Макаревська почала писати ще зі шкільних років. Вона є автором поетичних збірок «Коралі» (1996 р.), «Я пожежу вогнем гасила» (1999 р.), «Було і буде» (2002 р.), «Тепла хвиля» (2005 р.). У четверту збірку увійшла також проза. У 2013 році С. Макаревська перевидала у двох збірках з традиційними вже назвами «Коралі» та «Тепла хвиля» надруковане раніше, додавши нове. Книги ілюстровані репродукціями творів народних художників України І. Марчука та Л. Жоголь. Її поезія нагадує про цінності, які зараз часто нівелюються: любов до рідної землі, природи, родини, дітей.

Дуже цікаво було слухати історію її становлення як поетеси: С. Макаревська поділилась тим, що надихає, з радістю відповідала на питання присутніх, які теж залюбки вітали пані Світлану своїми поетичними замальовками та квітами. Голова правління клубу Роман Кухарук зробив символічний подарунок. Лунав спів, і музичні імпрези, адже на слова Світлани Макаревської написано багато пісень.

Вірші С. Макаревської та відгуки про її творчість неодноразово публікувалися в українських газетах та журналах. За її участю виходили радіо- та телепередачі, проводилися творчі вечори та презентації її книг. Відкрита і талановита особистість Світлана Макаревська вміє пробуджувати своїм поетичним словом людські серця, налаштовувати їх на добро, на любов, на звершення. Вона не має звань та нагород за літературну діяльність, свідомо не є учасницею творчих конкурсів та членом НСПУ. Натомість бере активну участь в роботі «Літературного форуму».

Серед гостей заходу були друзі, прихильники творчості, колеги по Літературному форуму та бібліотечні працівники.

 

 Інформацію підготувала

 провідний бібліотекар відділу

 соціокультурної діяльності

Гриценко Ю. А.